Diyet yaparken ve kilomuza dikkat etmek istediğimiz zamanlarda ekmek yememek bazen çok sinir bozucu olabiliyor. Aynı zamanda besin değeri yüksek bakliyatlar almamızda gerekiyor. Bu yüzden kilo verdiren mercimek ekmeği harika bir tarif gördüm. Tarifi sizlerle paylaşıyorum.
MALZEMELER
Az ölçülü tarif daha küçük yapmak isteyenler için 22×22 Borcam gibi
1 su bardağı suda beklemiş kırmızı mercimek
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt -- yoğurdu 1 su bardağı koyarsanız daha da yumuşak oldur nasıl yapmak isterseniz tercih sizin
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 silme çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
Biraz dereotu
1 silme yemek kasığı çörek otu
Biraz lor peyniri
Üzeri için susam
HAZIRLANIŞI
Büyük borcam için 2 küçük borcam için 1 su bardağı mercimeği geceden ıslatın o kadar vaktiniz yoksa 1,5 2 saat önce ıslatmanız da olur. Beklerken üzerini kapatın. Karıştırma kabına yumurtaları kırın ve yoğurdu ekleyin zeytinyağını da ekleyip rondadan geçirin. Üzerine ıslattığınız mercimekleri ekleyip tekrar rondadan geçirin. Karışım pürüzsüz bir kıvam alana kadar devam edin. Hazırladığımız karışıma 1 paket kabartma tozu , silme çay kaşığı karbanot , biraz lor peyniri ,biraz dere otu ve silme yemek kaşığı çörek otunu koyup karıştırın. Ekmeğimiz hazır şimdi pişirelim. Borcamı yağlayın. Önceden ısıtılmış fırında 185 derecede 35 40 dakika da pişiyorin. Yani güzelce kızırana kadar pişirin. Borcamda pişirdiğiniz için alt rafa koyun ki altı da güzelce pişsin.
Servis Önerileri
Çayın yanında ara öğün olarak tüketebilirsiniz ya da yemeklerin yanında ekmek olarak da yiyebilirsiniz dolapta 4-5 gün kalabilir.
0 Comments
Bizimle iletişime geçin