Tok tutan, metabolizma hızlandıran, kilo verdiren ve çok lezzetli bir poğaça tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz, buldunuz. Size bu saydıklarımın hepsini sağlayan zayıflatan mücver tarifi ile geldim. Denediğinizde çok memnun kalacağınıza eminim hemen tarife geçelim isterseniz.
MALZEMELER
2 adet büyük boy kabak
1 adet patates
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım demetten biraz fazla dereotu
1 adet kapya biber
2 yumurta
1 çay bardağı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri --Eğer yağsız bir peynir kullanırsanız malzemeye Yarım çay bardağı zeytinyağı eklemelisiniz, yoksa çok kuru olur
1 çay kaşığı silme zerdeçal
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı Keten tohumu
3 yemek kaşığı yulaf unu, --istediğiniz her çeşit unu kullanabilirsiniz
HAZIRLANIŞI
Kabakları güzelce yıkayın. Başlarını ve sonlarını kesin. Kabakları soymadan rendenin iri tarafı ile güzelce rendeleyin. Kabakları süzgece alın ve biraz ovarak sularını çıkartın. Eğer kabakların suyunu iyice çıkartırsanız tarifte ihtiyaç duyulan un miktarı azalır. Kabakları derin bir kaba alın. Patatesi soyup rendeleyin. Süzgece ekleyin iyice suyunu sıkın ve kabakların üzerine ekleyin. Soğanları soyup rendeleyin. Sarımsakları da rendeleyin. Dereotlarını kesme tahtasına alın ve ince ince kıyın. Kapya biberi küçük doğrayıp ekleyin. Kaşar peyniri de katın. Yumurtaları da kırın. Üzerine bütün baharatları katın. Keten tohumunu da öğütün. Eğer öğütemezseniz direk de ilave edebilirsiniz. Malzemeleri iyice karıştırın. Tamamen karıştığına emin olun. 2 yemek kaşığı yulaf ununu katın. İçine biraz zeytin eklemek isterseniz şuan katabilirsiniz. Yulaf ununda 1 yemek kaşığı ya da göz karası biraz daha az ya da çok olacak şekilde de katabilirsiniz. Ama yulaftan da olsa un ve ne kadar az katarsanız o kadar iyi. Bu harcı güzelce karıştırın ve 15 dakika bekletin ki unu yesin. Fırını 180 derecede yakın. Tepsiye yağlı kağıt serin ve harcı kaşıklar yardımıyla tepsiye dizin 10 - 12 adet poğaça çıkacak. Üzerlerine de çörek otu ilave edebilirsiniz. Hafif kızardığında pişmiş demektir. Poğaçaların üzerlerine sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ekleyip yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 Comments
Bizimle iletişime geçin